Criança i Gènere


Entre aquestes dues fotos ha passat un any.
A la primera veiem un pare embolcallant al seu nadó. El conté. El nadó es va adormir en els seus braços i el pare va seguir abraçant-lo una bona estona.
A la segona foto, el nadó es va vestir amb una disfressa de ballarina / princesa i va estar la mar de gust experimentant amb ell.

¿Y qué destaquem d'aquestes dues fotos? 
Són 2 fotos on si el pare fos la mare, o el nadó fos una nena, segurament ens semblaria molt més natural. O m'equivoco?

M'explico:
Quan un home passeja amb el seu fill o filla en braços, se li sol valorar de "súper pare". Si ho fa una dona, no la solem valorar de "marassa", sinó més aviat com que el natural és que sigui ella que estigui amb el nadó.
En aquest sentit, ni una cosa és com per "tirar tants coets", ni l'altra és com per a "no valorar-ho". Aquesta situació de la foto és molt concreta i petita. Però imagineu-vos-la en altres àmbits de criança, i fins i tot de fora d'ella.
El gènere marca doncs un privilegi en homes, i un prejudici en dones. Val la pena aturar-se uns segons, en cada situació, per a preguntar-nos com seria el mateix acte, si ho hagués fet el gènere polaritzat contrari.

Quan un nen es passeja amb un vestit se li sol reservar el passeig dins de casa. Però amb una nena amb vestit no passa el mateix.
Crec que aquest tema és molt controvertit i alhora importantíssim, perquè els nostres fills i filles puguin sentir-se abans PERSONES sense un gènere super definit, fins que elles mateixes ho triïn. Com a persones. Que puguem estimar el que són, tant si fan una cosa o una altra.
L'elecció de gènere no té a veure amb els nostres òrgans sexuals, té a veure amb els nostres instints naturals de relació. Polaritzem en els gèneres d' "home" i "dona", però ¡hi ha un munt de gèneres! 
Si et ve de gust aprofundir en articles que obren la ment, sobre aquest tema, et recomano http://www.pikaramagazine.com/

Aquest tema també el podem contemplar en les conVIVENCIESfamiliars de la 1ª setmana d'agost. Apunteu ja trucant al 609279814 (Sara).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

¿Límites y Libertad pueden tener relación?

Benvingudes!

Inscripcions Obertes per a la 6a edició de les conVIVENCIASfamiliares d'ESTIU